29 Eylül 2013 Pazar

Annesi ile babası o doğduktan yedi ay sonra evlendiler ve de sabetayisttiler; Maskeli Leydi Tansu Çiller

tansu çiller
tansu çiller


"Çiller", Tansu Çiller'in kızlık soy adıydı. Kocası Özer, Tansu ile evlenince onun soy adını aldı ve Özer Çiller oldu. 
Tan-su'nun babası Hüseyin Necati Çiller bir Sabetayistti. Gazetecilik yapan Hüseyin Necati çok değişik bir ruh haline sahipti. Kimse ile geçinemezdi. İstanbul Büyük Şehir Belediyesinde çalışırken sekreterliğini yapan Selanik kökenli Sabetayist kadınla aynı evi paylaşmaya başladılar. Uzun yıllar böyle geçtikten sonra, bir gün bu kadın Tan-su'ya hamile kaldı. Tan-su doğunca düzen bozuldu. Epey direndiler ama olmayınca annesi ile babası Tansu doğduktan yaklaşık bir sene kadar sonra mecburen evlilik yaptılar. 

Tansu'nun babası öyle bir İslam düşmanıydı ki, bir gün evine hediye olarak ism-i celal hatlı bir tablo getirilince "Benim evime Kur'an muran girmez. Alın götürün şunu." diye bağrıştı.


Aile damarlarındaki kana kadar CHP'liydi. Özer'in ailesi de tam aksine Demokrat Parti'li... Bu yüzden Tan-su'yu Özer'e vermeye razı olmayan Hüseyin Necati'yi, Özer, "Kızını verirsen o benim değil ben onun soy adını alırım." diye ikna etti. Halbuki Demokrat Parti de CHP'nin içinden çıkmıştı ve Demokrat Parti'nin de içi CHP'nin içi gibi Sabetayistlerle doluydu. Asıl sorun Sabetayistlerin Kapani kolu ile Karakaşi kolu arasındaki bitmek tükenmek bilmeyen mücadeleydi. Adnan Menderes bile Sabetayistti.

Tansu da tam bir İsmet İnönü hayranıydı. Büyükada'daki evlerinde İnönü'yü misafir bile etmişlerdi. Tansu'nu bu kadar kabiliyetsizliğine ve kadar vasat hatta vasatın altında zekasına rağmen profesörlüğe kadar yükselebilmesinde de Sabetayist dayanışma etkiliydi. O gün de bu gün olduğu gibi üniversitelerimiz Sabetayist hainlerle doluydu.

Özetle, hep dediğimiz gibi, biz savaştık, biz öldük, onlar bizi aldatıp iktidarımızı ele geçirdiler ve bizim memleketimizde, bizim devletimizde bizim dinimizi, bizim örfümüzü, bizim adetlerimizi bize yasak ettiler. Bize işkence ettiler. Bizi asimile ettiler. Bilerek ve isteyerek ahlakı yok ettiler. Bilerek ve isteyerek bizi geri bıraktılar. Şimdi ise sahneyi biz alıyoruz...

| Mehmet Fahri Sertkaya
www.AkademiDergisi.com



Ülkemizdeki Sabetayist derin devlet tarafından başbakanlığa kadar yükseltilmiş olan Tansu Çiller'in Anıtkabir özel defterine yazdıkları.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu güne değin en çok tıklanılanlar